
Avalis de Catalunya ha formalitzat avals per 115 milions d’euros durant el primer semestre, un 7,2% més que el 2024
Avalis de Catalunya ha tancat el primer semestre de l’any 2025 amb un import d’avals formalitzats de 115 milions d’euros, una xifra que suposa un increment del 7,2% en relació amb els 107 registrats durant el mateix període de l’any passat. Les garanties de la Societat de Garantia Recíproca (SGR) han facilitat l’accés al finançament a 604 pimes, micropimes, autònoms i autònomes de Catalunya, un 2,5% més que l’any anterior. Així mateix, el nombre d’operacions ha crescut un 8,8%, assolint les 919. En ser operacions de risc compartit en la majoria dels casos, el finançament induït que ha acabat arribant als beneficiaris ha estat de 217,7 milions d’euros.
Aquest increment del 7,2% s’ha produït gràcies al bon comportament dels avals per operacions d’inversió i les de circulant, que han augmentat un 18 i un 15%, respectivament, en relació a l’any anterior.
Aposta per la sostenibilitat
Avalis de Catalunya ha consolidat la seva aposta per la sostenibilitat durant el primer semestre de l’any. En aquest àmbit, s’han concedit avals per un total de 15,2 milions d’euros, una xifra un 25% superior a la del 2024. El gruix d’aquestes operacions de sostenibilitat, en concret el 81%, han estat operacions específicament d’inversió. Un exemple d’aquesta línia és ‘Avalis Verd’, en el qual es garanteixen en condicions preferents les actuacions en energies renovables, l’ús eficient de l’aigua, els aïllaments energètics, la rehabilitació d’immobles o la mobilitat sostenible, entre altres.
La consellera delegada d’Avalis, Anna Alvarez, s’ha mostrat satisfeta sobre l’evolució de l’activitat de l’entitat durant el primer semestre d’enguany, afirmant que “2025 continuarà sent un exercici en el qual s’apostarà de nou de manera decidida per la sostenibilitat i en el qual es col·laborarà amb les entitats financeres per tal que cap projecte viable quedi sense finançament”. Alvarez recorda que “la garantia d’Avalis facilita a les pimes l’accés al finançament i la possibilitat d’aconseguir un major termini i millors condicions econòmiques”.