Imprimeix

Avalis de Catalunya i Arquia Banca signen un acord de fins a 10 milions per avalar i finançar a pimes i autònoms

arquia

 

Barcelona, 12 de desembre de 2017.- Avalis de Catalunya, societat de garantia recíproca, i Arquia Banca, entitat que presta serveis financers a clients professionals, han signat un acord marc per un valor màxim de 10 milions d'euros per a proporcionar a pimes i autònoms productes financers adequats perquè es beneficiïn d'accés al crèdit i obtinguin avals per als seus projectes de creixement empresarial.

L'acord estableix la regulació de la comercialització d'avals amb la finalitat de facilitar l’accés al finançament tant d'inversions com de capital circulant, així com avals tècnics i econòmics. Aquest acord estableix que els interessats podran finançar fins al 100% de la inversió, amb un termini d'entre tres i 15 anys i un període de carència inclòs de fins a dos anys.

Com a contrapartida, Arquia Banca ha destinat un desemborsament al capital social de la societat garantia recíproca i d'aquesta manera podrà oferir els avals que garantiran projectes de finançament d'inversió nous o d'increment d'operacions prèviament desenvolupades amb Arquia Banca.

En quant a les condicions de la concessió de l'aval, s'avalarà el 50% de l'operació finançada, podent arribar a avalar fins al 100% del projecte d'inversió, fins a un import d'1.500.000 euros per soci partícip, o grup d'empreses amb un límit d'1.000.000 euros per operació. No obstant això, en les operacions de finançament d'inversió d'internacionalització, s'avalarà fins al 70% del projecte d'inversió, podent arribar al 100%, dins dels límits establerts.

El conseller delegat d’Avalis, Josep Lores, ha destacat que aquest acord “posa de manifest l'aposta de Arquia Banca pels seus clients i pel creixement de pimes i autònoms”, i ha ressaltat que passa a ser un nou soci protector d’Avalis, ja que l'entitat financera ha realitzat l'aportació econòmica requerida.

Per la seva banda, el Director General Adjunt d’Arquia Banca, Jordi Nadal, assenyala que gràcies a aquest acord “facilitem un mecanisme de finançament per a perfils professionals i contribuirem a fer realitat operacions creditícies clau per als seus negocis, ja siguin per al finançament d'inversions o necessitats de capital circulant”.

Arquia Banca dur a terme un model de “banca boutique” totalment personalitzada per respondre a les necessitats reals de cada client, en funció del seu perfil. L'entitat, que va tancar el passat 2016 amb un benefici net de 8,7 milions d'euros, compta amb més de 119.000 clients.

Per la seva banda, Avalis ha formalitzat durant els primers nou mesos de l'any un total d'1.148 avals, que suposa un increment del 3% respecte al mateix període de l'any anterior. En aquests nou mesos, Avalis ha facilitat l'accés a finançament a 664 pimes i autònoms, un 7% més, i el finançament induït ha aconseguit els 194 milions d'euros. Respecte al risc viu d’Avalis, ha continuat la senda de creixement fins a situar-se en els 387 milions d'euros, un 2% més que al setembre de 2016.

Sobre Avalis de Catalunya

La missió d’Avalis de Catalunya S.G.R és procurar l’accés al crèdit a pimes i autònoms amb activitat a Catalunya, a més de millorar les seves condicions de finançament mitjançant la prestació d'avals davant bancs, caixes i ICF. Així mateix, facilita la licitació i execució de concursos públics.

Entre els socis protectors d’Avalis de Catalunya figuren la Generalitat de Catalunya, l’Institut Català de Finances, patronals empresarials com Foment del Treball i PIMEC, així com la pràctica totalitat d'entitats financeres que operen a Catalunya.

De caràcter mutual, el titular o beneficiari de l'aval ha d'adquirir participacions socials al moment de la formalització de l'operació que es reemborsen al seu venciment.

Sobre Arquia Banca

Creada el 1983, Arquia Banca és una entitat creada per atendre les necessitats específiques d'estalvi dels professionals. Amb 25 oficines i més de 200 empleats, Arquia Banca va tancar l'exercici 2016 amb un volum de negoci gestionat de 2.120 milions d'euros, un coeficient de solvència del 22,6% (molt per sobre de l'exigit) i una liquiditat estructural del 313%.

Més informació: http://www.arquia.es