Imprimeix

Avalis tanca el primer semestre de l'any amb un increment d’avals formalitzats del 6%

activitat

 

Durant el primer semestre 2017, Avalis de Catalunya ha formalitzat un total de 853 avals, el que implica un creixement del 6%, respecte els 805 avals signats a la primera meitat del darrer any 2016. La major part dels avals formalitzats, son de caràcter financer, amb un total de 667 avals signats, però també cal destacar els avals de tipus econòmic i tècnics. El valor dels avals signats fins al juny de l’any en curs, ha estat superior als 69,3 milions d’euros. Tot això implica que Avalis de Catalunya hagi facilitat l’accés al crèdit de 496 pimes i autònoms i obtinguin unes millors condicions de finançament. Un 9% superior a les 457 pimes de l’any passat. El finançament induït total a tancament de juny ha estat de 129,2 milions d’euros.


Aquestes xifres s’han traduït en un increment del risc viu, a tancament de juny, de fins als 390,3 milions d’euros, que representa un 4% més respecte a l’any 2016, on es va tancar el primer semestre amb un risc viu total de 375,3 milions d’euros.


L’import mitjà dels avals s’ha vist reduït fins als 81 milers d’euros, des dels 86 mil euros al mateix tram del darrer any, això s’explica en gran part per la reducció de l’import mitjà dels avals financers que ha passat dels 96 mil de l’últim any, fins als 88 milers d’euros a tancament del primer semestre.